Kütyüstart - kezdjük együtt! - Jelentkezés

Az ELTE Etológia Tanszék 2022 tavaszán várja azon szülők/gyerekek jelentkezését, akik szívesen részt vennének kutatásunkban, melyben a mobileszköz (okostelefon, tablet) hosszú távú használatát vizsgáljuk. Amellett, hogy a részvétel szórakoztató (a gyerekek, illetve a szülők a gyerekekkel együtt játékos feladatokat oldanak meg online, videóhívás keretében), a résztvevőket kb. 50.000 ft értékű ajándékban (társasjáték, utalvány) is részesítjük.

Kutatásunkhoz olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akikre az alábbiak jellemzőek:

  • 5-7 évesek
  • még nem használtak aktívan mobileszközt (okostelefon, tablet) vagy más digitalis eszközt (laptop, asztali számítógép), legfeljebb passzívan (pl. mesenézésre)
  • a szülők már gondoltak rá, hogy hamarosan megengedik/ lehetővé teszik nekik a mobileszköz használatot aktívan is, pl. játékra, fotózásra
  • a szülő vállalja, hogy addig nem adja oda gyermekének a mobileszközt aktív használatra, amíg arra meg nem kérjük (a kutatás kezdetétől számított 1. és 8. hónap között), de onnantól kezdve lehetővé teszi gyermeke számára a mobileszköz rendszeres aktív használatát

A kutatás online zajlik majd, személyes megjelentést nem igényel. A gyerekek gondolkodási és társas készségeinek játékos vizsgálata előzetes egyeztetést követően, 3 különböző időpontban (a kutatás kezdetén, 6 hónap múlva és 14 hónap múlva) videóhívás formájában történik. Ezen alkalmakon a szülőt is megkérjük majd, hogy gyermekével végezzen különböző kisebb szórakoztató tevékenységeket (pl. játék jelenlévő tárgyakkal). Egy-egy alkalom kb. 50-60 percet vesz majd igénybe.

Ezen kívül a szülőt néhány kérdőív kitöltésére kérjük meg.

A kutatás etikai engedély száma: EPKEB/2021-85.

Amennyiben szeretne részt venni a kutatásban, kérjük töltse ki az alábbi kérdőívet!