Kütyümentes gyerekek - Jelentkezés

Az ELTE Etológia Tanszék 2022 nyarán várja azon szülők/gyerekek jelentkezését, akik szívesen részt vennének kutatásunkban, melyben mobileszközt (okostelefon, tablet) használó és azt nem használó gyerekeket hasonlítunk össze. Amellett, hogy a részvétel szórakoztató (a gyerekek a szülőkkel együtt játékos feladatokat oldanak meg videóhívás keretében), a résztvevőket ajándékutalványban részesítjük (összesen kb. 30000 ft értékben).

Kutatásunkhoz olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akikre az alábbiak jellemzőek:

  • 5 évesek
  • még nem használtak aktívan mobileszközt (okostelefon, tablet) vagy más digitális eszközt (laptop, asztali számítógép), legfeljebb passzívan (pl. mesenézésre)

A kutatás online zajlik majd, személyes megjelenést nem igényel. A gyerekek gondolkodási és társas készségeinek játékos vizsgálata előzetes egyeztetést követően, 3 különböző időpontban, videóhívás formájában történik. Az alkalmak között 6 hónap telik el. Ezen alkalmakon a szülőt is megkérjük majd, hogy gyermekével végezzen különböző kisebb szórakoztató tevékenységeket (pl. játék jelenlévő tárgyakkal). Egy-egy alkalom kb. 30-40 percet vesz majd igénybe. Ezen kívül a szülőt 3 havonta egy kb. 10 perces kérdőív kitöltésére kérjük meg.

Nem kizáró ok, ha a gyermek valamikor a jövőben elkezdi majd használni aktívan a mobileszközt.

A kutatás etikai engedély száma: EPKEB/2021-85.

Amennyiben szeretne részt venni a kutatásban, kérjük töltse ki az alábbi kérdőívet!