Odakint járvány tombol... az utcák elnéptelenedtek... az emberek önkéntes karanténban várják a javulást. Úgy érzed, a körülöttünk lévő világ egyre jobban hasonlít egy szuperhősös képregényhez? Ebben a történetben közülünk kerülnek ki az igazi hősök. Légy Te az egyik!

Informatikusként most épp Te segíthetsz a kisgyermekes családoknak, hogy könnyebben viselhessék el a bezártságot. Tégy a közösségért és fejlessz olyan játékokat webes technológiákkal, amelyekkel a gyerekek és a szülők is nyernek. Az ELTE pszichológus és etológus kutatói által megtervezett játékok

  • felkeltik a 4-10 éves korosztály érdeklődését,
  • fejlesztik a gyerekek kognitív vagy társas-érzelmi készségeit,
  • intuitíven használhatóak anélkül, hogy a felhasználó olvasni tudjon,
  • biztonságos elfoglaltságot nyújtanak a gyerekeknek, amíg a szülők otthonról dolgoznak.

A pályázat részletes leírása:

A pályázat célja egy olyan ingyenesen elérhető alkalmazás csomaggal segíteni a családokat a kényszerű bezártságban, ami segít értelmes elfoglaltságot biztosítani a 4-10 éves korosztálynak, amíg a szülők otthonról dolgoznak. Az elkészített játékok az ELTE Etológia Tanszék Alfa Generáció Laborja által fejlesztett Alfi, a "jó mobil" alkalmazás meglévő játékait bővítve kerülnek a Google Play Áruházban publikálásra. Mintajátékokért keresd a már elérhető demo verziót, a részletes technikai követelményekért pedig lépj kapcsolatba az Alfa Generáció Laborral!

A részvétel feltétele, hogy a benyújtott pályamunka a pályázó saját szellemi terméke legyen.

Jelentkezési határidő: 2020. május 31.

A játék elkészítésének határideje: 2020. július 31.

Elérhetőség:

info@alfageneracio.hu
https://www.facebook.com/alfageneraciolabor/

A szuperhős kép forrása: freepik.com